35 års fødselsdag i Roskilde Kulturskole

LÆNGE LEVE ROSKILDE KULTURSKOLE

I år fylder Roskilde Kulturskole 35 år. Dette vil Kulturskolen gerne markere med en festlig fødselsdagsfejring i uge 44.

Hele uge 44 er fyldt op med aktiviteter for alle – store som små – og kan opleves på Kulturskolen i Jyllinge samt rundt omkring i Roskilde by.

 

2 store festforestillinger

Hovedbegivenheden er Kulturskolens to store identiske festforestillinger, som holdes i Nordskolen, Afd. Jyllinges Teatersal torsdag den 4. november henholdsvis kl. 16.00 – 16.45 og 18.15 – 19.00.

Kulturskolen har samlet en buket af forskellige indslag med både store og små, så publikum får indblik i den brede vifte af kunstarter, der er repræsenteret på Kulturskolen. Her optræder både lærere og elever, og skolens orkestre er samlet til et fødselsdagsorkester i dagens anledning.

Desuden medvirker bands, sangere og forskoleelever, mens BGKs unge talenter leverer visuelle indslag til koncerten.

Reception i “Fremtidens rum”

Mellem forestillingerne inviterer Kulturskolen til reception i Kulturskolens store fællesrum i Blok 4 på Jyllinge Skole, som til lejligheden er iscenesat som ”Fremtidens rum”, en tværæstetisk totalinstallation i krydsfeltet mellem billedkunst, musik og drama.

Her gæsteoptræder tidligere elev fra Kulturskolen, Josefine Opsahl, sammen med sin mor, Trine Opsahl. Deres musik forener det klassiske med et livgivende nærvær og en nordisk folketone. Musikken udfolder sig fra deres tætte relation og mange års samspil. Trine komponerer sølvomspunden musik på sin harpe, og Josefine skaber de legende og dybe modstemmer på sin cello.

Borgmester Tomas Breddam holder festtale og efterfølgende serveres forfriskninger og lidt godt til ganen.

Få din billet til festforestillingen her:

BESTIL BILLET

– det er gratis, men vi vil gerne vide, om du kommer.

Fernisering på udstillingen om onsdagen

Dagen før festforestillingen, onsdag den 3. november kl. 17.00, holder Kulturskolen fernisering af udstillingen ”Fremtidens rum” i Kulturskolens store fællesrum i Blok 4 på Nordskolen, Afd. Jyllinge.

Elever fra BGK, Ung Kunst, Dramaværkstedet og Solo Guitar har skabt en tværæstetisk totalinstallation, hvor alle kunstarter spiller sammen. Her kan publikum bevæge sig rundt og sanse installationens forskellige elementer.

Eleverne har forholdt sig til fremtidens rum, hvad de forestiller sig om fremtiden, og hvad den fører med sig af klimaforandringer og menneskelig udvikling. Hermed får publikum måske også et kig ind i fremtidens kulturskole. Kulturskoleleder Annette Salvad holder en åbningstale, og der vil blive serveret forfriskninger. Kulturskolens drama- guitar- og billedkunst- og BGK-lærere og elever vil være til stede under ferniseringen.

Som optakt til åbning af udstillingen ”Fremtidens rum” holder Kulturskolen åbent fremtidsværksted med lyd- og billedkunst kl. 14.00 – 17.00: Her kan børn (8+ år) og unge bygge ting, verden endnu ikke har set eller eksperimentere og skabe fremtidens lyde ved at manipulere lyd i forhold til tid og speede tiden op eller ned.

En del af Spil Dansk-ugen

Kulturskolen har valgt at holde sit jubilæum i Spil Dansk-ugen, og derfor indgår en del af aktiviteterne samtidig i Spil Dansk-ugens program:

Man kan opleve koncert på Roskilde Bibliotek med sange fra dengang mormor var barn. Her spilles sange og sanglege fra gamle dage, og der skal både klappes, danses og synges med på nogle af alle de sange, som mormor også sang, da hun var barn. Koncerten er arrangeret særligt for Roskildes børnehuse.

På Gimle spiller Tikke Takke Orkester ”Gakkede sange fra Roskilde” koncert for og med børnehuse. Musikkollektivet Tikke Takke har i løbet af efteråret afholdt workshops i sangskrivning og historiefortælling med børnehuse i Roskilde sammen med Roskilde Kulturskole. Børnene, der selv har været med til at skrive sangene, gæsteoptræder med Tikke Takke orkestret, når de spiller koncert på Gimle.

På Skaktorvet i Jyllingecentret optræder Nordskolens 3. klasser til en Halloween koncert, hvor 3. klassernes årgangskor fra Nordskolen afd. Baunehøj og afd. Jyllinge, synger uhyggelige Halloween-sange, akkompagneret af musiklærere fra Kulturskolen og Nordskolen.

Kulturskolens trompetlærer, Tanja Fanth Andersen spiller koncert på Hospice Sjælland. Sammen med sin faste akkompagnatør, Jan Reich, har de ved flere lejligheder spillet koncerter under overskriften Musik og Sundhed. Denne gang går turen til Hospice Sjælland i Roskilde hvor patienter og pårørende kan glæde sig til en hyggelig og afslappet koncert for trompet og klaver.

For de yngste vil der være hygge med kakao og græskarudskæring samt et kreahjørne, hvor man kan lave forskelligt tilbehør til sin Halloween-udklædning. Vi tyvstarter alle festlighederne med dette arrangement, som foregår lørdag d. 30. oktober kl. 10.00. – 11.30 på Kulturskolen, blok 4, Nordskolen afd. Jyllinge.

Det er gratis at deltage i alle arrangementerne, men det er nødvendigt at booke billetter til kulturskolens festforestillinger og fødselsdagsreception af hensyn til det begrænsede antal pladser.

Bestil billetter til festforestillingen her

 

Tid og sted: Se dato og klokkeslæt for de forskellige aktiviteter i kalenderen.