BGK inline udstilling Snæversti

Unge kunstneriske talenter fra Billedkunstnerisk Grundkursus BGK er gået online med deres årlige elevudstilling. Samtidig vises deres værker i udstillingsvinduerne i Snæversti i Roskilde.

Hvert år afsluttes det billedkunstneriske grundkursus BGK i Roskilde med en udstilling, hvor eleverne præsenterer et udvalg af værker, de har arbejdet med i løbet af året. Grundet Corona-krisen har BGKs 11 elever i år valgt at vise deres værker virtuelt på BGK Roskildes nye online galleri www.bgk-roskilde.dk, der fremadrettet vil fungere som udstillingsplatform for eleverne.

”Hver især” – den enkelte betragtet for sig – er titlen på dette års elevudstilling, der har krop og identitet som tema. Hver især forsøger at udtrykke noget om, hvad det vil sige at være til og blive til. Værkerne fremstiller og iscenesætter kroppen på forskellige måder, hvilket viser forskelligheden i måden vi ser og opfatter kroppen i relation til vores identitet.

Corona og isolation

Temaet om krop og identitet har haft en særlig relevans for eleverne i tiden under Corona-krisen, hvor alle har været hjemsendt og levet mere eller mindre afsondret i isolation, hvilket afspejles i flere af værkerne. Med afsæt i dette har BGK-eleverne arbejdet på et fælles projekt med sort-hvid fotografier, hvor hver især giver sin fortolkning af en tilværelse i isolation.

Fotografierne kan ses hele juni måned i udstillingsvinduerne i Snæversti i Roskilde C. Her kan man også se udvalgte værker af afgangseleverne fra deres tre år på BGK.

Den årlige elevudstilling, der afslutter året på BGK, foregår i år uden fernisering med gæster, men først når eleverne har overstået deres online værkgennemgang med den eksterne censor.

Imens venter 14 ansøgere spændt på at komme til optagelsessamtale på BGK. 8 af de nuværende elever fortsætter næste skoleår, hvilket giver plads til 8 nye elever på holdet.

BGK Roskildes online udstilling kan ses på www.bgk-roskilde.dk

BGK Roskildes ’inline’ udstilling kan ses i Snæversti, 4000 Roskilde, 1. – 30. juni 2020, kl. 10 – 17 alle dage.