Spil dansk ugen

 

Endnu en gang står Roskilde på den anden ende i musikkens tegn i hele uge 44 – fra mandag den 30. oktober til torsdag den 2. november.

Kulturskolen bugner igen i år af masser af koncerter og arrangementer for både store og små – og vi glæder os til alt lige fra Koncert med Skoleorkesteret,  Syng Sammen Aften på biblioteket og til stor koncert på Gimle med vores talentfulde sangskrivere fra ”Der var en Sang”.

 

Kulturskolens program for Spil Dansk ugen

MANDAG 30/10

Kulturbørnehus på Sangskattejagt i Domkirken
Børnehuset Wiemosen skal mandag i uge 44 til Sangskattejagt i Domkirken. Børnehuset Wiemosen er i samarbejde med Roskilde Kulturskole om et særligt fokus på arbejde med musik, dans og billedkunst med Kulturskolens lærere blandt andet. Dette er blot én af mange aktiviteter med kunst og kultur, som vi laver sammen med Børnehuset Wiemosen.  Det er et lukket arrangement.

”Skyerne Gråne”
Syng sammen aften kl. 19 på Jyllinge Bibliotek med Kulturskolens sangelever og orkesterlinje.

Kulturskolens sangelever og deres lærere tager den danske sangskat under kærlig behandling og kommer med deres bud på nye fortolkninger af sange, vi alle sammen kender. Med sig har de Kulturskolens orkesterlinje, som også spiller op til fællessang efter koncerten. Vi tager højskolesangbogen i hånden og slutter aftenen af med at gøre noget af det sundeste man kan – nemlig at synge sammen.

 

TIRSDAG 31/10

Band Workshop på Kulturskolen
Kulturskolen bas og guitar elever mødes til en workshop med fokus på bandet i centrum.

”Der var en Sang” + Annette Bjergfeldt på GIMLE i Roskilde
Der var en Sang er en gruppe talentfulde, unge sangskrivere fra Roskilde Kulturskole, Roskilde Musiske Skole, Hillerød Musikskole og Holbæk Kulturskole, der i løbet af 2017 har arbejdet med sangskrivning på kryds og tværs sammen med forskellige coaches og mentorer.

Til aftenens koncert spiller de nogle af deres nyeste sange, og som et ekstra krydderi har de inviteret den grammy-nominerende Annette Bjergfeldt – en af Danmarks mest erfarne og succesfulde sangskrivere – til en dobbeltkoncert.

Kom og hør de nyeste skud på stammen inden for dansk sangskrivning side om side med en erfaren sangerinde og sangskriver i særklasse.

Dørene åbner kl. 18.00 – Pris i døren: 40 kr.

 

ONSDAG 1/11

Sommerfuglen
Musikforestilling for områdets børnehuse på Jyllinge Bibliotek kl. 9.10, 9.50 og 10.30

Roskilde Kulturskole og Jyllinge bibliotek er i dette års Spil Dansk uge gået sammen om at lave en musikoplevelse for de 1-3 årige fra områdets børnehuse.

Sommerfuglen er en musikalsk forestilling, hvor alle sanser kommer i brug. Perkussionist og sangskriver Sara Indrio, der til daglig også underviser på Kulturskolen, har komponeret musikken. Med klange og musik fremfører hun historien om  livets cyklus fortalt gennem en sommerfugledukke.

Forestillingen er gratis og varer ca. 20 minutter. Der er 3 forestillinger –  kl. 9.10, kl 9.50 og kl 10.30
Fortrinsvis for institutioner.

 

TORSDAG 2/11

Torsdagskoncerter
Skoleorkester + slagtøjsorkester på Kulturskolen kl. 17.00

Kulturskolens Skoleorkester og Slagtøjsensemble giver den gas i et sammenspilsprojekt der kulminerer med en fælles koncert i anledning af Spil Dansk Ugen. Repertoiret spænder bredt fra filmmusik til danske sange.

Koncert i Gundsømagle kirke
Kulturskolens orkesterlinje og  Gundsømagle kirkes børnekor kl. 17.00

Kulturskolens elever fra orkesterlinjen mødes med børnekorene fra Gundsømagle Kirke i en koncert med både sange og små værker for stryger og blæser ensemble. Der vil også være mulighed for at lytte til nogle af de lokale børn fra Gundsømagle, når de folder sig ud på fløjte og violin.   Efter koncerten er der gratis spisning for de medvirkende og publikum i menigheds huset.

Bands og Billedkunst på Kulturskolen kl. 19.30
Kulturskolens rytmiske elever er gået sammen med billedkunstnerne og har lavet en fælles koncert på tværs af kunstarter i anledning af Spil Dansk Ugen. Vi glæder os til at præsentere alle for en fed aften med både noget for øret og for øjet.