Roskilde årets musikskolekommune

Weekendens Musikskoledage i Tivoli løftede sig endnu en tak, da DAMUSA kårede Roskilde til Årets Musikskolekommune søndag eftermiddag på Plænen.

Socialdemokatiets kulturordfører Mogens Jensen overrakte diplomet:

Årets Musikskolekommune 2017 gives til Roskilde Kommune for en udtalt ambition om, at langt flere børn skal opleve glæden ved at spille et instrument eller synge, og for en målrettet indsats og økonomisk prioritering til at udvikle musikkens vilkår for børn og unge såvel på musikskoleområdet som på folkeskole- og småbørnsområdet.

I Roskilde er der obligatorisk rytmik i alle 0.klasser, særlige talentklasser på skolerne og en overordnede Musikby strategi for hele kommunen.

Endvidere har Roskilde Kommune markeret sig ved at vælge at bevare 2 selvstændige musiske skoler (Roskilde Musiske Skole og Roskilde Kulturskole) i stedet for at fusionere, som de fleste andre kommuner.

I forbindelse med harmoniseringsarbejdet valgte Byrådet yderligere ”den forkromede løsning” – nemlig den dyreste: F.eks. 25 minutter pr. soloelev i stedet for 20 minutter pr. uge, søskenderabat på begge skoler, udvide med aktiviteter, som måske kun fandtes på én af skolerne etc.

Roskilde Kommune har desuden sat ca. 500.000 kr. af til at gennemføre en analyse af de musiske skoler, med henblik på at udvikle området yderligere, så flere børn i Roskilde Kommune kommer til at spille musik. Analysen forventes afsluttet juni 2017.

Se billeder i Galleriet
– fra prisoverrækkelsen og fra koncerter og Kunstparade i weekendens Musikskoledage i Tivoli.