Niels Løkkegaard

Oplev uropførelsen af musikværket “Naturtoner” på Stændertorvet

Lørdag den 21. april kl. 10.15 slippes løjerne løs på Stændertorvet, hvor sangere og musikere kommer syngende eller spillende fra alle retninger for til sidst at smelte sammen til ét stort orkester på Stændertorvet.
Borgmester Joy Mogensen spiller for!

Årets musikskole Kommune 2017
DAMUSA – Dansk Musikskolesammenslutning – har i 2017 valgt Roskilde Kommune som Årets Musikskolekommune. – I den anledning modtog kommunen en gave på 10.000 kr. til et kunstværk.
I stedet for et kunstværk til væggen, har vi har i samarbejde med DAMUSA besluttet, at kunstværket skal være en ny komposition, som danner basis for en musikevent, hvor både store og små medvirker, og hvor aktører fra forskellige steder i kommunen bliver involveret i forbindelse med fejringen. Det falder rigtig godt i hak med visionen om Roskilde som Musikby hvor Musik for alle og Musik sammen er omdrejningspunktet.

I maj 2018 sender DAMUSA stafetten videre til en ny kommune, og det vil vi gerne være med til at fejre.

DAMUSAS begrundelse for at udpege Roskilde Kommune som Årets Musikskole Kommune:
”For en udtalt ambition om, at langt flere børn skal opleve glæden ved at spille et instrument eller synge, og for en målrettet indsats og økonomisk prioritering til at udvikle musikkens vilkår for børn og unge såvel på musikskoleområdet som på folkeskole- og småbørnsområdet”.

”Naturtoner” af komponist Niels Lyhne Løkkegaard

Niels Lyhne Løkkegaard er manden, der kan skabe  ”et levende kunstværk”, fordi han har erfaring med at skabe værker, hvor både øvede og ikke øvede deltager, ligesom han også har erfaring med at skabe interaktive kompositioner, hvor tilfældigt forbipasserende bliver inddraget. Til eventen har han komponeret et værk, som består af naturtoner, og her kan alle kan være med.
Niels skaber musikværker, som i deres udtryk minder om installationer, der forener flere kunstneriske udtryk, og værket ”Naturtoner”, som uropføres på Stændertorvet den 21. april er et rigtig godt eksempel på dette.


Medvirkende
Der er mange forskellige medvirkende f.eks. Roskilde Garden, Svogerslev Harmoniorkester, Kulturskolens Skoleorkester, elever fra Roskilde Musiske skole og Roskilde Kulturskole m.m., og alle ankommer de syngende eller spillende til Stændertorvet, hvor det hele samles i et fælles lydtæppe.

Forbipasserende som medvirkende
Enhver, der har lyst til at deltage er velkommen, og man kan vælge at tilslutte sig sangerne og tune ind på deres tone, eller man kan have en blokføjte i lommen og være med, når alle de andre medvirkende spiller på blokfløjte. Det er ikke svært, man skal bare puste i fløjten uden at dække nogle huller og holde øje med Niels, der dirigerer slagets gang fra scenen.

Mange andre musikarrangementer samme dag
Roskilde Kommune syder og bobler af musik, og lørdag den 21. april er ingen undtagelse. – F.eks. samles omkring 250 elever fra 0.klasse og deres forældre i Jyllinge Hallen til Børnemusisk Dag for at optræde med det, de har arbejdet med sammen med Kulturskolens lærere i løbet af skoleåret.
Roskilde Byråd har bevilget økonomi til musikundervisning i folkeskolernes 0. klasser, og arrangementet i Jyllinge er blot et af resultaterne i forbindelse hermed.
Der er andre orkesterprøver rundt omkring i kommunen, og endvidere holder Niels Lyhne Løkkegaard Artist Talk i Byens Hus under temaet Mangedobling af lyd, utopier og det kreative paradoks.

Der er gratis entre og foredraget foregår kl. 12.30.
Hold øje med http://www.kulturbasen.dk/perl/view/type-roskilde4/forside hvor de forskellige arrangementer kan ses.

Projektet er støttet af Statens Kunstfond, Roskilde Kommune, Roskilde Musiske Skole og Roskilde Kulturskole.